داروهای ضد التهاب برای سیاتیک
مقالات پربازدید
تاثیر دارو های ضد التهاب برای درمان سیاتیک و درمان دیسک کمر از ویژگی های برتر داروهای ضد التهاب بوده که امروزه توانسته اثرات مثبتی داشته باشد.

 

درمان درد سیاتیک با داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی

التهاب چیست؟

اصولاً التهاب یعنی ورم میکروسکوپی ، به عبارت دیگر اگر در جایی از بدن به هر دلیلی اتفاق و صدمه‌ای رخ دهد ، غشای سلول صدمه می خورد و موادی را ترشح می کنند که باعث جلب سربازان محافظ بدن می شود. همانطور که می دانید گلبول های سفید سربازان محافظ بدن (دفاع بدن در مقابل هر تهدیدی )هستند. بنابراین هرگاه در جایی از بدن به سلولی آسیبی وارد شود ، بلافاصله گلبول های سفید به آن منطقه اعزام می‌شوند و از رگ ها خارج شده و وارد محل ضایعه می‌شوند. خروج گلبول های سفید همراه با خروج آب است و در نتیجه در منطقه ای که صدمه دیده است و رم میکروسکوپ ایجاد می شود. به این ترتیب عامل مهاجم سرکوب می شود و سلول های صدمه دیده خورده می شود تا سلول های سالم جایگزین آن شوند اما خود التهابی که در واقع حالت کمک کننده به بدن دارد - باعث ایجاد تورم و درد می شود.

عصب سیاتیک
شکل 1- درمان درد سیاتیک

 چطور گلبول های سفید از رگ ها خارج شده و به منطقه آسیب دیده هجوم می آورد؟

 وقتی که غشاء سلول صدمه می خورد آنزیمی به نام آنزیم سیکلواکسیژناز فعال می شود و با فعال شدن آن التهاب ایجاد می شود.

داروهای ضد التهاب چه هستند؟

داروهای ضد التهاب موادی هستند که آنزیم سیکلواکسیژناز را مهار می کنند. در نتیجه التهاب بدن کم می شود و در حدی می شود که درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد نکند و در عین حال گلبولهای سفید بتوانند وظایف خود را انجام بدهند. 

داروهای ضد التهاب سیاتیک

داروهای ضد التهاب به چند دسته تقسیم می شوند؟

داروهای ضد التهاب به دو دسته استروئیدی (یا کورتونی) و غیر استروئیدی (غیر کورتونی) تقسیم می شوند.

اولین قدم در درمان درد و التهاب استفاده از داروهای غیر استروئیدی است. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی که به اختصار به زبان انگلیسی NSAID نامیده می شوند. گرچه اثر کمتری از داروهای ضد التهاب استروئیدی یا کورتونی دارند ولی عوارض کمتری هم دارند این مواد مخدر نیستند و اعتیادی هم ایجاد نمی‌کنند. بنابراین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ۳ خاصیت مهم دارند که شامل کاهش التهاب - کاهش درد و کاهش تب می باشد. این داروها شامل سالیسیلات ( آسپرین - متیل سالیسیلات -دیکلوفناک تولمتین - ایبوپروفن کتوپروفن مفنامیک اسید 
این داروها همانطور که گفته شد -در واقع آنزیم سیکلواکسیژناز را که از غشاء سلول های آسیب دیده ترشح می شود را مهار می کنند. در واقع جلوی فعالیت آن را می‌گیرند .سیکلواکسیژناز باعث ساخته شدن پروستاگلاندین‌ها می‌شود و پروستاگلاندین ها باعث جلب گلبولهای سفید می شوند.بنابراین وقتی آنزیم سیکلواکسیژناز توسط این داروها مهار بشود پروستاگلاندین ساخته نمی شود تا باعث جلب گلبولهای سفید به منطقه بشود بنابراین گلبولهای سفید اضافی وارد محل صدمه دیده نمی شوند   آنزیم سیکلواکسیژناز به دو دسته سیکلواکسیژناز ۱ و سیکلواکسیژناز ۲ تقسیم می‌شود. اکثر داروهای ضد التهاب هر دو نوع سیکلواکسیژناز را مهار می‌کنند.  سیکلواکسیژناز نوع ۲ در تمام محل های التهاب دیده می‌شود اما سیکلواکسیژناز ۱ در معده دیده می شود. بنابراین ما به دنبال ساختن داروهای هستیم که فقط سیکلواکسیژناز ۲ را مهار کنند زیرا اگر سیکلواکسیژناز یک مهار شود عوارض گوارشی رخ می‌دهد. زیرا پروستاگلاندین هایی که حامی معده هستند از بین می رود. از این دسته داروها تنها داروی سلکسیب است که در واقع فقط سیکلواکسیژناز ۲ را مهار می‌کند بنابراین عوارض گوارشی کمتری دارد.

عوارض داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی چیست؟

۱- مهم ترین عارضه این داروها مشکلات گوارشی است. زیرا این داروها باعث کاهش پروستاگلاندین های معده می شوند که در واقع محافظ معده هستند. بنابراین حدود ۱۵ درصد بیمارانی که این داروها را مصرف می‌کنند دچار عوارض گوارشی می‌شوند که گاهی منجر به خونریزی های گوارشی می‌شود.
۲- آسیب کلیوی: زیرا این داروها باعث کم شدن ساخته شدن پروستاگلاندین ها در داخل کلیه می شوند که اثر محافظتی برای کلیه دارد.
۳- همچنین داروهای غیر استروئیدی موجب بالا رفتن فشار خون در بیماران می شود 
۴- عوارض کبدی: این داروها در دوز کم اثر زیادی بر روی کبد ندارند اما در دوز بالا ممکن است باعث صدمات کبدی نیز بشوند. 

مکانیزم عمل داروهای ضد التهاب چیست؟

این داروها وقتی قطع شوند دوباره پروستاگلاندین ها ساخته می شود اما آسپیرین تنها دارویی است که اگر قطع شود پروستاگلاندین ها ساخته نمی شوند به عبارت دیگر تفاوت آسپرین با سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی این است که به طور غیر قابل برگشت سیکلواکسیژناز را مهار می کند در حالی که داروهای دیگر به طور برگشت پذیر آنزیم سیکلواکسیژناز را مهار می کنند. آسپرین علاوه بر خاصیت ضد التهابی خاصیت ضد پلاکتی هم دارد و جلوی لخته خون را می گیرد. بنابراین در بیمارانی که دچار سکته قلبی یا سکته مغزی شده اند - برای اینکه بار دیگردچار وقتی خون نشوند استفاده می شود.

کاربرد موارد مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی چیست؟

این داروها در درمان آرتروز  ، بیماری‌های روماتیسمی ، نقرس ، التهاب های مفاصل یا آرتریت ، دیسک کمر ، درمان تنگی کانال نخاعی و سیاتیک به کار می روند .

چرا با وجود این عوارض از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده می کنیم ؟

این داروها در کل در حدود ۲۰ درصد موارد عارضه ایجاد می‌کنند و در ۸۰ درصد افراد عارضه ای ندارند. بنابراین داروهای خوبی برای درمان دیسک کمر - سیاتیک - تنگی کانال نخاعی می باشند.

درمان درد سیاتیک با دارو شل کننده عضلانی

راه های تشخیص درد سیاتیک چیست؟

چه عواملی باعث پیدایش درد سیاتیکی می شوند؟

پرسش و پاسخ
captcha بارگزاری مجدد

قوانین پرسش و پاسخ


با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.


1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

بستن