کمربند طبی
مقالات پربازدید
کمربند طبی وسیله ای است که برای حمایت از کمر بیمار استفاده می شود. کمربند طبی با کم کردن حرکات ستون مهره ها کار می کند.

 

کمر بند طبی
کمربند طبی - کرست کمری

 کرست کمری یا کمربند طبی چیست؟

کرست کمری یا کمربند طبی وسیله ای است که برای حمایت از کمر بیمار استفاده می شود.  کرست از مواد نرم ساخته شده است.  معمولاً با بندهایی که ممکن است در پشت ، جلو یا پهلو بیمار محکم می شود.  در اکثر موارد کرست ها ممکن است قطعات فلزی داشته باشند که باعث می‌شوند که کرست کمری به راحتی خم نشود. برخی از مدل ها دارای بندهایی هستند که می توان آنها را اضافه کرد تا از پشت و روی شانه های بیمار عبور کند.

چرا ممکن است به کرست کمری یا کمربند طبی نیاز داشته باشیم؟

کمربند طبی با کم کردن حرکات ستون مهره ها کار می کند. در کمردرد ، آرتریت یا بیماری دیسک کمری ،از کمربند طبی یا کرست کمری استفاده می شود. کمربند طبی همچنین می تواند برای مدت کوتاهی برای درمان درد ناشی از پیچ خوردگی یا کشیدگی استفاده شود. همچنین ممکن است از کرست کمری برای تثبیت ستون فقرات بعد از شکستگی یا جراحی استفاده شود.

 چگونه از کمربند طبی استفاده کنم؟

با پزشک خود در مورد استفاده از کمربند طبی مشورت کنید.  بسیار مهم است که کمربند شما اندازه مناسبی برای شما داشته باشد و به درستی انتخاب شده باشد. کمربند باید کل کمر را که نیاز به پشتیبانی دارد  ، پوشش دهد یعنی باید قدرت کافی و طول مناسبی داشته باشد. ممکن است لازم باشد بیمار کمربند خود را در زمان فعالیت های خاص یا تمام مدت بپوشد. به عنوان مثال ، ممکن است گاهی پزشک در فعالیت خاصی آنرا توصیه کند. کمر بند طبی  باید به طور صحیح پوشیده شود زیرا اگر به درستی جا نیفتد یا از جای خود خارج شود ، می تواند صدمه بیشتری ایجاد کند.اغلب پزشک توصیه می کنند که برای محافظت از پوست ، بیمار یک تی شرت زیر کرست بپوشند.

بیمار باید از کمربند خود مراقبت کند. کمربند را اغلب بررسی کنید. اگر کمربند وی آسیب دیده یا شکسته است ، از آن استفاده نکند.  در صورت شکستن تارها ، بندها یا سگک ها ممکن است به کمربند جدیدی نیاز داشته باشید. طبق دستور پزشک همراه استفاده از کمربند طبی یا کرست کمری، با ورزش  به تقویت  کمر کمک کنید.  ممکن است لازم باشد برای تقویت کمر خود یا انجام تمرینات با فیزیوتراپیست کار کنید. از پزشک خود بپرسید چقدر فعالیت بدنی برای شما بی خطر است.

کمربند طبی برای فتق دیسک ؛  موارد استفاده ، علائم ، اندازه : 

انواع کمربند طبی :

۱- کمربند طبی با سیستم قرقره

این کمربند ها از طریق قرقره های مکانیکی متناسب با دور کمر بیمار و نیرویی که می خواهیم به کمر وارد کند کار می کنند. در واقع کمر بیمار را ثابت نگه دارند. اینها از نظر راحتی و سهولت استفاده از نظر مشتریان در بالاترین رتبه قرار دارند.

۲- کرست پارچه ای که کمتر توصیه می‌شود :

پوشیدن کرست نرم کمری با پارچه های عادی در هوای گرم میتواند باعث عرق کردن کمر بیمار و ناراحت کننده باشد. به همین جهت از پارچه های مخصوص می سازند. پارچه های مشبک پزشکی موجب انتقال گرما و هوا می‌شوند.

ارتفاع کمربند چقدر باید باشد ؟ 

پوشیدن کمربند طبی با ارتفاع مناسب می تواند به درمان کمر درد کمک کند. معمولاً کمربند های به ارتفاع ۲۲ سانتی متر  تا ۳۰ سانتی متر توصیه می‌شود.

۳- بریس های سفت و سخت :

شامل یک لایه محکم از مواد (معمولاً پنبه ) است که در اطراف تنه می پیچد و لایه دیگر از صفحات سفتی است که قسمت جلویی ، پشتی و گاهی کناره های بریس را می پوشاند. برخی از مدلها شامل میله های پلاستیکی سخت یا فلزی هستند که قسمت بیرونی بریس را می پوشانند.

۴- بریس نیمه سخت :

بریسی که ترکیبی از عناصر قابل انعطاف  و سفت است را می توان بریس نیمه سخت نامید. به عنوان مثال ، یک کمربند نیمه سخت انعطاف پذیر کمری ممکن است شامل روکش اضافی یا پلاستیک قالب دار برای حمایت و ثبات بیشتر باشد.

۵-  کمربند نرم کمری :

کمربند نرم کمری در درجه اول برای حمایت از عضلات کمر استفاده می شود. کمربند کمری ممکن است برای افرادی که دارای آرتریت گسترده یا بی ثباتی خفیف کمری هستند ، نیز استفاده شود. در بسیاری از موارد ، حمایت ستون فقرات باعث تسکین کمردرد می شود. کمربند طبی همچنین ممکن است به عنوان یک یادآوری برای جلوگیری از حرکت بیش از حد کمر عمل کند و ممکن است باعث خوب قرار گرفتن حالت بدن شود.

۶-  مهاربندهای الاستیک یا  کرست  کار (بریس های الاستیک) :

این سبک از بریس ها با محدود کردن حرکت پشت کار می کند. بر خلاف بریس های سفت و سخت ، آنها از مواد سبک ساخته شده اند و پوشیدن آنها هنگام کار مثلا برای بلند کردن اجسام سنگین مناسب است.

۷-  بریس های فوق اکستنشن یا هایپراکستنشن :

این کرست های کمری پس از جراحی فیوژن ستون فقرات استفاده می شود. آنها اساساً برای جلوگیری از خم شدن بیش از حد کمر طراحی شده اند.  این کرست ها  به ستون فقرات کمک می کنند و حرکت ستون فقرات را  به مقدار بیشتری محدود می کنند.

چه مواردی از کمربند یا کرست طبی استفاده می شود؟

۱-  سندرم کمردرد :

می تواند حاد ، تحت حاد یا مزمن باشد. آسیب حاد کمر ممکن است در اثر یک حادثه مانند تصادف رانندگی یا زمین خوردن ایجاد شود. در موارد حاد ، ساختارهای آسیب دیده به احتمال زیاد بافت نرم مانند دیسک های بین مهره ای ، ماهیچه ها ، رباط ها و تاندون ها هستند. متعاقب یک تصادف در افرادی که پوکی استخوان دارند ، شکستگی مهره ها در ستون فقرات کمری نیز ممکن است رخ دهد. کمردرد مزمن شروع آرام تری دارند و در مدت زمان طولانی رخ می دهد. علل مهم کمردرد شامل آرتروز ، آرتریت روماتوئید ، تخریب دیسک بین مهره ها ، یا فتق دیسک بین مهره‌ای ، شکستگی مهره ها (مانند پوکی استخوان) یا به ندرت ، تومور (از جمله سرطان) یا عفونت می باشد.  کمربند یا  کرست کمری بسیار مناسب است.

۲- بعد از عمل ستون فقرات :

ممکن است یک بریس سفت و سخت پس از جراحی ستون فقرات با هدف کاهش فشار بر ستون فقرات ، افزودن ثبات ، و محدود کردن حرکات برای ایجاد یک محیط درمانی سالم تجویز شود. شایع ترین دلیل استفاده از کمربند پس از جراحی را محدود کردن فعالیت و حرکت است.

۳-  اسپوندیلولیستزیس :

نشان داده شده است که استفاده از یک بریس سفت و محکم برای اسپوندیلولیستزیس isthmic میزان لغزش مهره ها را به حداقل می رساند و توانایی راه رفتن و سطح درد را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد. بریس سفت و محکم حرکت اضافی را در قسمت شکسته محدود می کند و به کنترل درد و کاهش آسیب به مفاصل ، اعصاب و ماهیچه ها کمک می کند.

۴-  اسپوندیلولیز :

مشابه اسپوندیلولیستزیس ایستمیک ، یک بریس نیمه سفت و سخت ممکن است برای به حداقل رساندن حرکت های کوچک و دردناک در سطح شکستگی مهره ها توصیه شود ، این کمربند های طبی  درد را کاهش داده و به طور بالقوه اجازه می دهد تا شکستگی بهبود یابد تصور می شود که یک بریس کمری می تواند از لغزش مهره جلوگیری کند یعنی احتمال تبدیل اسپوندیلولیز به (اسپوندیلولیستزیس isthmic).کم می شود.

۵-  آرتروز یا فرسوده شدن و ساییده شدن ستون فقرات :

افرادی که دچار پیری ستون فقرات یا آرتروز می شوند لیگامان ها و مفاصل تمان طبیعی خود را از دست می‌دهند و در نتیجه یک بی‌ثباتی در ستون فقرات به وجود می آید که با حرکت موجود درد می شود.
بی ثباتی و حرکات دردناک ناشی از آرتروز ستون فقرات ممکن است با استفاده از یک بریس سفت و یا نیمه سفت کاهش یابد. علاوه بر این ، بریس می تواند فشار بر مفاصل آسیب دیده را کاهش دهد ، درد را کاهش داده و حرکات روزمره را آسان تر کند ، مثلا وقتی  فرد از حالت نشسته به حالت ایستاده درد دارد بستن‌ کمربند باعث بهبود درد می شود.

۶-  شکستگی های فشاری مهره ای یا compression fracture :

ممکن است برای شکستگی های فشاری مهره ای یک بریس سفت یا نیمه سفت و محکم به منظور کاهش حرکت در مهره شکستگی یا آسیب مهره ها و همچنین کاهش فشار بر ستون فقرات توصیه شود. تسمه های الاستیک اجازه می دهد تا میزان فشرده سازی و فشار به راحتی سفت یا شل شود.

۷-  بیماری دژنراتیو دیسک و همچنین فتق دیسک کمر :

هنگامی که دیسک بین مهره ای خراب شود و یا دچار پارگی و فتق شود ، یک بریس  سخت و نیمه سخت می تواند به تثبیت و کاهش حرکت کوچک  در قسمت آسیب دیده کمک کند. کمربند های طبی برای محدود کردن خم و راست شدن و پیچاندن ستون فقرات استفاده می شود.

۸-  تنگی کانال نخاعی :

کمربند طبی در بیمار مبتلا به تنگی کانال نخاعی با هدف کاهش فشار و محدود کردن حرکات کوچک در ستون فقرات می توانند جلوی تحریک ریشه عصبی و درد ریشه ای را بگیرند.

۹-  استفاده از کمربند طبی در قوس غیر طبیعی ستون فقرات :

برای حفظ سلامت ستون فقرات ، مهم است که ستون فقرات دارای تراز مناسب باشد. درد ، آسیب ، ناهنجاری های ساختاری و ضعف می تواند منجر به حالت غیر طبیعی ستون فقرات مانند قوز شود. از بریس های پشتی یا قوزبند طبی می توان برای حفظ انحنا و شکل طبیعی در ستون فقرات استفاده کرد. این کار باعث تصحیح وضعیت غیر طبیعی ستون فقرات می شود.

۱۰-  کنترل کمر درد های عضلانی :

بیشتر افرادی که مشکلات عضلانی یا مفصلی کمر دارند از درد شکایت دارند. این درد ناشی از حرکت ستون فقرات است. بریس های کمری به کنترل درد و محدود کردن حرکات کمر کمک می کنند. کمربند های طبی اجازه می دهند تا ساختمان های آسیب دیده پس از مدتی بهبود یابند.

۱۱-  بی حرکتی ستون فقرات در شکستگی یا پس از عمل جراحی ستون فقرات :

در برخی از شرایط مانند شکستگی ها و فیوژن های ستون فقرات لازم است حرکت کمر برای مدتی کم بشود. بریس ها به کاهش حرکت در اطراف ناحیه آسیب دیده کمک می کنند و اجازه می دهد تا شکستگی یا فیوژن استخوانی جوش بخورد و در بیمار بهبودی ایجاد شود. بدون استفاده از این بریس ها ، درمان ممکن است بیشتر طول بکشد یا حتی انجام نشود. این بریس ها با کاهش حرکات ستون فقرات ، مانند چرخش ، خم شدن به جلو یا عقب بسته  به نوع آسیب عمل می کنند.

۱۲-  تثبیت ستون فقرات  پس از جراحی :

بریس های پشتی برای کمک به نگه داشتن ستون فقرات در موقعیت صحیح برای ایجاد حالت طبیعی بدن استفاده می شود. بریس ها کمر را در وضعیت صحیح نگه می دارند تا ستون فقرات با موقعیت صحیح بهبود یابد و از تغییر شکل آن جلوگیری شود.

۱۳-  کشش و کشیدگی ماهیچه ها و لیگامان ها یا رگ به رگ شدن ستون فقرات :

در موارد نسبتاً نادر ، ممکن است برای کشش عضلات کمر و لیگامان ها ، یک بریس انعطاف پذیر توصیه شود. کمر بند طبی می تواند با کاهش فشار بر ستون فقرات ، تنش عضلانی را کاهش دهد .بنابراین  پشتیبانی بیشتری از ناحیه کمری ، خاجی و لگن ارائه می دهد.

کمربند های طبی باعث محدود کردن ​​دامنه حرکت و خم شدن و پیچاندن ستون فقرات به راست و چپ  می‌شوند.  به عنوان مثال ، در حالی که از بریس انعطاف پذیر استفاده می کنید ، ممکن است بتوانید آنقدر به جلو خم شوید که قسمت بالای زانو را لمس کند ، اما معمولا نمی توانید از زانوها عبور کنید.

پرسش و پاسخ
captcha بارگزاری مجدد

قوانین پرسش و پاسخ


با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.


1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

بستن