بدنسازی و دیسک کمر
مقالات پربازدید
معمولاً تا یک ماه پس از شروع بیماری دیسک کمر یا کمر درد تمرینات بدنسازی برای ورزشکاران توصیه نمی شود. پس از آن نیز تمرینات باید با تجویز پزشک و تحت نظر مربی بدنسازی و با احتیاط انجام شود.

 

چگونه بدن سازی را با بیماری دیسک کمر انجام دهیم؟

معمولاً تا یک ماه پس از شروع بیماری دیسک کمر یا کمر درد تمرینات بدنسازی برای ورزشکاران توصیه نمی شود. پس از آن نیز تمرینات باید با تجویز پزشک و تحت نظر مربی بدنسازی و با احتیاط انجام شود.
قانون کلی این است که هر حرکتی که باعث درد در همان لحظه ورزش کردن یا ۲۴ ساعت پس از آن بشود نباید انجام شود.
از نظر قانون فیزیکی و بیومکانیک مهمترین فاکتوری که باعث وارد آمدن ضربه به دیسک و ستون فقرات می شود مومنتوم (momentum) نامیده می شود. مومنتوم در واقع حاصل ضرب میزان وزنه در سرعت بالا بردن وزنه است. مومنتوم را در زبان فارسی گشتاور می گویند.

مومنتوم = میزان وزنه ( جسم وزنه) X سرعت حرکت وزنه

به عبارت دیگر هر چه وزن وزنه های که حرکت می دهیم بیشتر باشد، میزان فشاری که به بدن ما وارد می شود بیشتر است. و هر چه وزنه را با سرعت بیشتری حرکت دهیم، فشار بیشتری به بدن از جمله ستون مهره های ما وارد می شود.

پس هنگامی که ورزش می کنید به سه فاکتور اهمیت دهید :

۱- به میزان وزنه ای که انتخاب می کنید که باید ثلث وزنه های قبلی باشد.

۲- به سرعت حرکت وزنه که باید نصف سرعت قبل از زمانی که کمر درد داشتید باشد. یعنی باید آهسته تر انجام شود.

۳- تعداد حرکتی که پشت سر هم انجام می دهید که باید ثلث تعداد حرکاتی باشد که هنگام سالم بودن انجام می دادید.

نکته دیگر بستن کمربند و حمایت از کمر هنگام حرکات ورزشی است که اهمیت زیادی در بیماران مبتلا به کمر درد دارد. بهترین نوع آن، کمربندی است که وزنه برداران معمولاً استفاده می کنند.

نکته بعد استفاده از نیمکت ساپورت دار و ماشین های بدنسازی هنگام کمر درد است.


برخی از تمرینات بدن سازی که فشار را روی قسمت تحتانی کمر افزایش می دهند و در واقع باعث بالا رفتن فشار داخل دیسک می شوند، می تواند پارگی یا فتق دیسک را تشدید کند. شامل :


۱- اسکات با هالتر سنگین :

اسکات با هالتر سنگین
شکل 1- اسکات با هالتر در کمر درد انجام نشود

۲- ددلیفت :

ددلیفت
شکل 2- ددلیفت در کمر درد انجام نشود

۳- خم شدن با هالتر

۴- پرس شانه ایستاده

پرس شانه ایستاده
شکل 4 - پرس شانه ایستاده در کمر درد انجام نشود

۵- پرس روی نیمکت

پرس روی نیمکت با هالتر
شکل5- پرس روی نیمکت در کمر درد انجام نشود

کسانی که کمردرد یا پارگی دیسک کمر داشته باشند ، باید از هرگونه فشار به ستون مهره ها در حالت ایستاده مانند پرس شانه با هالتر ( بالا بردن هالتر بالاز سر ) در حالت ایستاده خودداری کنند.

۵- پرس شانه با هالتر در حالت ایستاده

پرس شانه با هالتر در حالت ایستاده
شکل 6- پرس شانه به هالتر در حالت ایستاده در کمر درد انجام نشود .

بنابراین ورزش های بالا را حتی الامکان انجام ندهید یا در صورتیکه شغل و حرفه شما بدنسازی است ، به مقدار و تعداد کم انجام دهید. یا بهتر آنست که گزینه های دیگری را انتخاب کنید تا دچار کمردرد مزمن نشوید.

مواردی که میتوانید انتخاب کنید شامل:
۱- هک اسکوات hack squats
است که از اسکات با هالتر خطر کمتری دارد. این اسکات در حالت ۴۵ درجه انجام می شود. هک اسکوات وزن را در یک سطح بزرگتر گسترش می دهند تا از فشار بیش از حد در قسمت تحتانی کمر جلوگیری شود. هک اسکوات hack squats را به هم به اندازه کم انجام دهید تا بتوانید عضلات چهار سر ران را به طور کامل درگیر کنید.

پرسش و پاسخ
captcha بارگزاری مجدد

قوانین پرسش و پاسخ


با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.


1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

بستن