درمان درد سیاتیک با دارو شل کننده عضلانی
مقالات پربازدید
درد سیاتیک در اثر فشار به ریشه های عصب سیاتیک در داخل کمر ایجاد می شود. مهم ترین علل درد سیاتیک عبارتند از: ۱- پاره شدن یا بیماری دیسک کمر ۲- تنگی کانال نخاعی ۳- لیز خوردن مهره های کمری است.

 

درمان درد سیاتیک با داروهای شل کننده عضلانی 

همان طور که می دانیم درد سیاتیک در اثر فشار به ریشه های عصب سیاتیک در داخل کمر ایجاد می شود. مهم ترین علل درد سیاتیک عبارتند از: ۱- پاره شدن یا بیماری دیسک کمر ۲- تنگی کانال نخاعی ۳- لیز خوردن مهره های کمری است.

درمان اسپاسم عضلانی
شکل 1- اسپاسم عضلانی

بهترین قرص برای درد سیاتیک

درمان درد سیاتیک ممکن است شامل استفاده از داروها باشد. برخی از داروهای استفاده شده برای درمان درد سیاتیک عبارتند از:

  1. ضد التهابات غیراستروئیدی (NSAIDs): مثل ایبوپروفن (Ibuprofen) و ناپروکسن (Naproxen) که می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.

  2. مسکن‌ها: مثل استامینوفن (Acetaminophen) که درد را کاهش می‌دهند.

  3. داروهای ضد افسردگی: برخی از داروهای ضد افسردگی، به خصوص دسته SSRI و SNRI، می‌توانند به کاهش درد عصبی کمک کنند.

  4. داروهای ضد تشنج: برخی از داروهای ضد تشنج مثل گاباپنتین (Gabapentin) یا پرگابالین (Pregabalin) ممکن است در درمان درد سیاتیک موثر باشند.

  5. داروهای استروئیدی: در موارد شدید، پزشک ممکن است داروهای استروئیدی را تجویز کند.

مهم است که هرگز داروها را بدون دستور پزشک مصرف نکنید. همچنین، بهتر است که از پزشک خود در مورد هرگونه عوارض جانبی یا تداخل با داروهای دیگر سوال کنید.در ضمن، به همراه مصرف داروها، توصیه می‌شود که رژیم غذایی مناسبی را دنبال کنید و ورزش‌ها و تمرینات توصیه شده توسط پزشک یا فیزیوتراپیست را انجام دهید.

اسپاسم عضلانی چیست؟

اسپاسم عضلانی یعنی انقباض غیر ارادی و خود به خودی عضله است که منجر به درد در محل عضله می شود.

اسپاسم عضلانی چگونه به وجود می آید؟

وقتی در اثر دیسک کمر یا تنگی کانال نخاعی فشاری به ریشه عصب سیاتیک وارد می شود ، تا زمانی که فشار بر روی عصب وجود دارد جریانهای الکتریکی ممتد در داخل عصب ادامه پیدا می کند. یعنی جریان های الکتریکی مرتباً به عضله ای که آن عصب را دریافت می کند فرستاده می شود در نتیجه عضله دچار یک حالت انقباض ناگهانی و غیر ارادی می شود که به صورت سفت شدن عضله است. این  حالت را اسپاسم عضلانی می نامند. همانطور که می دانیم هر عصب هم حس را منتقل می کند و هم باعث ایجاد حرکت می شود. فشار بر ریشه عصبی در کمر هم  باعث فشار به ریشه حسی عصب سیاتیک و هم باعث فشار به ریشه حرکتی عصب سیاتیک می شود. فشار به ریشه حسی باعث احساس درد در مسیر عصب سیاتیک می شود. یعنی دردی که از باسن به پشت ران و سپس به پشت ساق پا کشیده می‌شود و فشار به ریشه حرکتی عصب سیاتیک باعث انقباض عضله می شود. فشار کم به ریشه حرکتی باعث اسپاسم عضلانی و اگر فشار زیاد باشد منجر به فلج شدن عضلات می شود.

 اسپاسم عضلانی چرا درد ایجاد می کند؟

خود اسپاسم عضله باعث مصرف زیاد اکسیژن می شود و در داخل عضله اسیدلاکتیک تولید می شود و باعث ایجاد درد می شود. 

داروهای شل کننده عضلانی چگونه اثر می کنند؟

این داروها باعث می شود که عضله با وجود این که توسط عصب مدام تحریک می شود از حالت اسپاسم خارج شود و شل شود.

داروهای شل کننده عضلانی کدام هستند؟ 

بشر از دیرباز به دنبال یافتن داروهای بوده است که بتواند عضله را شل کند و از حالت انقباض خارج کند این داروها داروهای شل کننده عضلانی نامیده می شوند. این داروها شامل متوکاربامول ، باکلوفن و دانترولن و تیزانیدین هستند. متوکاربامول پر مصرف ترین داروی ضد التهاب است. این دارو هم به شکل تزریقی و هم قرص ۵۰۰ میلی و ۱۰۰۰ میلی گرم موجود است.متوکاربامول پس از مصرف در مغز و نخاع اثر کرده باعث رفع اسپاسم در عضلات کمر می شود. باکلوفن هم داروی دیگر برای شل کردن و رفع اسپاسم عضلات می باشد. این دارو برای رفع حالات اسپاستیک در ضایعات نخاعی و ms با اسکلروز متعدد بکار می رود. اما برای رفع اسپاسم عضلانی ناشی از دیسک کمر نیز مناسب است. این دارو به صورت قرص های ۱۰ و ۲۵ میلی گرمی در دسترس است. پس از خوردن قرص این دارو وارد مغز و نخاع  شده و باعث شل شدن و رفع اسپاسم عضلات می شود. تیزانیدین نیز داروی شل کننده دیگری است که کاربردی همانند باکلوفن دارد. 

داروهای ضد التهاب برای سیاتیک

راه های تشخیص درد سیاتیک چیست؟

چه عواملی باعث پیدایش درد سیاتیکی می شوند؟

پرسش و پاسخ
captcha بارگزاری مجدد

قوانین پرسش و پاسخ


با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.


1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

بستن